2023-12-18

Bölümümüz Öğretim Üyeleri “Hamzadere Bölgesi Tarım Zirvesi”’nde Sunumlarını Yaptılar

Tarım ve Orman Bakanlığı, Keşan Belediyesi, Trakya Üniversitesi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası ve İpsala Ticaret Borsası ve Bölgenin Ziraat Odalarının katkılarıyla 15 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Hamzadere Bölgesi Tarım Zirvesi’, Edirne’nin Keşan ilçesinde gerçekleştirildi. Bu toplantıda Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Adnan ORAK “Keşan Tarımında Kurağa Dayanıklı Baklagil ve Buğdaygil Yem Bitkilerinin Önemi ve Kullanılma Potansiyeli”, Prof. Dr. İsmet Başer “Abiotik Stres Faktörlerinden Kuraklık ve Düşük / Yüksek Sıcaklığın Buğday Üretimine Etkileri” ve Prof. Dr. Fadul ÖNEMLİ ““Bölge Tarımından İklim Değişikliğinin Etkisi Yanlış Tarım Uygulamaları ve Öneriler” konularında sunumlarını yaptılar.